Вся правда из блогосферы на UAINFO

понедельник, 18 февраля 2013 г.

Зміни законодавства України з питань стандартизації

21 – 22 лютого 2013 року
в м. Києві проводиться семінар на тему:
Зміни законодавства України з питань стандартизації, оцінки відповід-ності та санітарно-епідеміологічної експертизи харчової продукції.
Програма семінару включає такі питання:  

    1. Реформи в країні – реформи в харчовому законодавстві.  

    2. Сучасний стан контролю за виробництвом харчових продуктів.  

    3. Новини законодавства України щодо безпечності та якості харчових продуктів.  

    4. Відносно роботи за нормативами Кодексу Аліментаріус.  
    Подрушняк Анатолій Євгенович, заступник директора НДІ екогігієни та токсикології ім Л.І.Медведя.  

    5. Контроль якості та безпечності харчової продукції з боку ветеринарної служби.  
    Представник ветеринарної служби України.  

    6. Аналіз «Державного класифікатора продукції та послуг ДК 016 : 2010»:  
    - особливості побудови нового класифікатора, його відміни від старого(ДК 016 - 97);  
    - правильне визначення кодів продукції згідно нового класифікатора;  
    - процедура використання старих кодів у перехідний період.  

    7. Вимоги щодо розробки та оформлення технічних умов на харчову продукцію.Приведення технічних умов у відповідність до ДСТУ на аналогічну продукцію.  

    8. Порядок встановлення періодичності контролю продукції на наявність ГМО.  

    9. Нові ДСТУ на терміни та визначення, а також на розробки технологічних інструкцій у м'ясній та молочній промисловості.  
    Сафонова Лариса Михайлівна, начальник відділу ДП «Укрметр-тестстандарт».  

    10. Методичні підходи до встановлення фактичних строків придатності харчової продукції, у т.ч. після розпакування.

    11. Методи розрахунку харчової та енергетичної цінності харчових продуктів.  

    12. Особливості оформлення дозвільної документації на продукцію дитячого харчування, дієтичні добавки, функціональні продукти та продукти спеціального діє-тичного вживання.  
    Ятченко Олена Олександрівна, провідний науковий співробітник Інституту гігієни та медичної екології ім.О.М.Марзеєва АМН України.  

    13.Вимоги законодавства щодо трансформації системи обов'язкової сертифікаціїпродукції в систему оцінювання відповідності.  

    14.Порівняльна характеристика нових вимог з оцінки відповідності з чинними вимогами по сертифікації продукції.
    Брайченко Леся Михайлівна, начальник Центральної випробувальної лабораторії Торгово-промислової палати України.  

    15.Розробка та впровадження технічних регламентів.  

    16. Маркування харчових продуктів:  
    - постатейний аналіз останньої редакції Технічного регламенту;  
    - як використовувати етикетки та пакувальні матеріали, виготовлені без враху-вання вимог Технічного регламенту;
    - визначення термінів «харчова цінність», «поживна цінність», «енергетична цінність», «калорийність»;
    - як правильно позначити «кількість окремого інгредієнта» (класа інградієнтів), яку вжито під час виробництва; правильне маркування «замінників молочних жирів»;  
    - відповідальність за порушення вимог до маркування харчових продуктів.  

    17. ДСТУ 4518 : 2010 «Продукти харчові. Маркування для споживачів. Загальні правила» зі змінами та доповненями:
    - співвідношення вимог ДСТУ 4518 з новим Технічним регламентом з питань маркування, чи потрібно враховувати вимоги ДСТУ 4518 при маркуванні продуктів.

    18. Технічний регламент з екологічного маркування: основні положення, екологічна сертифікація, оцінка відповідності продукції встановленим екологічним критеріям.  

    19. Законодавчі вимоги до організації державного нагляду за харчовою продукцією:  
    - законодавча база (закони України «Про безпеку та якість харчових продуктів», «Про захист прав споживачів», «Про захист від недобросовісної конкуренції» ;  
    - органи державного нагляду, їх повноваження;  
    - відповідальність за порушення харчового законодавства.  
    Кузьменко Людмила Олексіївна, начальник Центру ДП «Укрметртест-стандарт». 


Вартість участі:  
    1700 грн. без ПДВ - за одного учасника.  
попередня реєстрація обов'язкова!
Реєстрація за телефоном:  
+38 (044) 228-46-69/228-90-05

Комментариев нет:

Отправить комментарий